Smetanová omáčka na kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kelímek smetana na vaření
0.5 kg kuřecí řízek
podle chuti
sůl
koření
bobkový list
nové koření
celý černý pepř
podle potřeby
máslo
mléko
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na kousky, okořeníme podle chuti (sůl, grilovací koření, směs na kuře apod.), zakápneme olejem, promícháme a necháme odležet. Maso si můžeme připravit několik hodin předem, ale není to nutné.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme naporcované a okořeněné kuřecí maso.

  3. Mezitím si připravíme jíšku. Na kousku másla osmahneme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list (s bobkovým listem šetříme, protože je hodně aromatický). Až se vše prohřeje, přidáme mouku a uděláme jíšku.

  4. Maso na pánvi zalijeme smetanou, dobře promícháme a přivedeme k varu. Až začne omáčka vařit, přecedíme do ní přes drobné síto jíšku, která nám omáčku dochutí. Podle potřeby dosolíme, případně přilijeme trochu mléka na zjemnění omáčky.

  5. Smetanovou omáčku na kuře podáváme s těstovinami nebo k opékaným bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!