Smetanová omáčka na kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 kelímek smetana na vaření 0.5 kg kuřecí řízek podle chuti sůl koření bobkový list nové koření celý černý pepř podle potřeby máslo mléko hladká mouka olej na smažení
Postup Smetanová omáčka na kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nakrájíme na kousky, okořeníme podle chuti (sůl, grilovací koření, směs na kuře apod.), zakápneme olejem, promícháme a necháme odležet. Maso si můžeme připravit několik hodin předem, ale není to nutné.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme naporcované a okořeněné kuřecí maso.
Mezitím si připravíme jíšku. Na kousku másla osmahneme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list (s bobkovým listem šetříme, protože je hodně aromatický). Až se vše prohřeje, přidáme mouku a uděláme jíšku.
Maso na pánvi zalijeme smetanou, dobře promícháme a přivedeme k varu. Až začne omáčka vařit, přecedíme do ní přes drobné síto jíšku, která nám omáčku dochutí. Podle potřeby dosolíme, případně přilijeme trochu mléka na zjemnění omáčky.
Smetanovou omáčku na kuře podáváme s těstovinami nebo k opékaným bramborám.