Smetanová omáčka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžička kmín
3 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
0 l hovězí vývar
50 dílů čerstvé houby
podle chuti
petrželka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Houby a cibuli očistíme a pokrájíme na kousky.

  2. V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, vhodíme houby, osolíme a okmínujeme. Přidáme cibuli a za stálého míchání dusíme, dokud se tekutina, kterou houby pustily, nevydusí.

  3. V širším kastrole rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, promícháme a povaříme. Přidáme podušené houby s cibulí a mírně ohřátou zakysanou smetanu, aby se nesrazila. Opět důkladně promícháme a krátce povaříme. Smetanovou omáčku s houbami ochutíme citronovou šťávou, jemně nasekanou petrželkou a podle potřeby přisolíme.

  4. Smetanovou omáčku s houbami podáváme s vařenými brambory a plátkem vařeného masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!