Smetanová omáčka s křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 kuličky nové koření
4 kuličky celý pepř
600 g hovězí přední (bez kosti)
omáčka
2-3 kostky cukr
sůl
0 l mléko
10 ks mandle
100 ml sladká smetana
1 lžíce strouhaný křen
1-2 lžíce zeleninová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve do vroucí osolené vody vložíme hovězí přední, přidáme oloupanou a rozkrojenou cibuli, 2 kuličky nového koření a 4 kuličky celého pepře. Maso uvaříme doměkka.

  2. Mléko přivedeme do varu s oloupanými a najemno nastrouhanými mandlemi a špetkou soli. Zahustíme lžící hotové zeleninové jíšky a asi minutu povaříme. Pak přidáme do omáčky smetanu, lžíci nastrouhaného křenu, cukr a promícháme.

  3. Hovězí maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na plátky.

  4. Plátky hovězího rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou s křenem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem. Při podávání můžeme maso se smetanovou omáčkou posypat nasucho opraženými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!