Smetanová omáčka s křenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 2 kuličky nové koření 4 kuličky celý pepř 600 g hovězí přední (bez kosti) omáčka 2-3 kostky cukr sůl 0 l mléko 10 ks mandle 100 ml sladká smetana 1 lžíce strouhaný křen 1-2 lžíce zeleninová jíška
Postup Smetanová omáčka s křenem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve do vroucí osolené vody vložíme hovězí přední, přidáme oloupanou a rozkrojenou cibuli, 2 kuličky nového koření a 4 kuličky celého pepře. Maso uvaříme doměkka.
Mléko přivedeme do varu s oloupanými a najemno nastrouhanými mandlemi a špetkou soli. Zahustíme lžící hotové zeleninové jíšky a asi minutu povaříme. Pak přidáme do omáčky smetanu, lžíci nastrouhaného křenu, cukr a promícháme.
Hovězí maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na plátky.
Plátky hovězího rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou s křenem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem. Při podávání můžeme maso se smetanovou omáčkou posypat nasucho opraženými mandlemi.