Smetanová polévka ze zeleného chřestu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
300 ml voda
1 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
500 ml zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
300 g zelený chřest
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a odkrojíme hlavičky v délce asi 3 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 2 - 3 minuty. Hlavičky chřestu scedíme a odložíme stranou. Zbylé části nakrájíme nadrobno, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut.

  2. Oba vývary i s uvařeným chřestem (bez hlaviček) necháme trochu vychladnout a poté rozmixujeme.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a důkladně rozmícháme dohladka. Přilijeme rozmixovanou polévku a dochutíme muškátovým oříškem, podle potřeby dosolíme a krátce povaříme.

  4. Smetanovou polévku ze zeleného chřestu podáváme s krutony, případně jen přikusujeme oblíbené pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!