Smetanové brambory s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
250 ml smetana ke šlehání
4 plátky kuřecí stehenní řízky
podle chuti
sůl
podravka
sójová omáčka
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Do zapékací mísy nebo pekáče poklademe dno masem, které nenaklepáváme. Osolíme, opepříme, pokapeme sójovou omáčkou a jemně posypeme podravkou. Přidáme dva kousky másla. Na maso pokládáme brambory, které průběžně sypeme podravkou nebo solíme. Poslední vrstvu brambor jen osolíme a přidáme máslo.

  3. Brambory s masem dáme péct zhruba na 45 minut. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Po 45-ti minutách zkusíme, zda-li jsou brambory a maso měkké - stačí píchnout vidličkou do brambor, pokud se rozpadají, je hotovo. Nakonec brambory zalijeme smetanou a dáme je ještě na 5 minut do trouby.

  4. Během pečení se smetana nasákne do brambor a dole u masa se nám vytvoří vynikající smetanová šťáva.

  5. Připravené smetanové brambory s kuřecím masem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!