Smetanový celerový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

citron
1 lžíce petrželová nať
2 ks větší celer
1 ks menší jablko
zálivka
1 špetka sůl
1 lžička hořčice
1 špetka cukr moučka
100 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Očištěný celer nastrouháme jemně a vše rychle v míse smícháme s vymačkanou šťávou z citronu. Celer nám tak nezhnědne a zachová si svou bílou barvu.

  2. Smetanu pořádně rozmícháme se solí, hořčicí a cukrem.

  3. Zálivkou zalijeme připravený celer a jablko, promícháme a dáme vychladit.

  4. Podáváme jako přílohu k rybím pokrmům, ale chutná i jen tak s pečivem. Zdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!