Smetanový cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
160 g cukr
4 ks vejce
50 ml mléko
2 lžičky vanilka
2 lžíce hladká mouka
200 g zakysaná smetana
800 g smetanový sýr
těsto
2 lžičky cukr
60 g máslo
150 g sušenky
1 špetka mletá skořice
poleva
2 hrstě jahody
100 ml zakysaná smetana
5 lžic jahodová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Formu s průměrem 26 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrobíme a promícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a mletou skořicí. Sušenkovou směsí vyložíme formu a zadní částí lžíce těsto dobře přimáčkneme. Formu udržujeme zatím v chladu.

  2. Čerstvý smetanový sýr promícháme se smetanou, cukrem a vanilkou do hladkého krému. Já používám sýr Philadephia. Dále přidáváme postupně vejce, mléko a nakonec prosetou mouku. Náplň nalijeme na sušenkový základ a uhladíme.

  3. Cheesecake pečeme asi 50 - 60 minut v troubě předehřáté na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

  4. Vychladlý cheesecake polijeme polevou připravenou ze smetany, jahod a jahodové šťávy. Dort můžeme ozdobit podle naší fantazie.

  5. Smetanový cheesecake nakrájíme a podáváme hlavně v letním období, protože nás příjemně osvěží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!