Smetanový dezert s máslovými sušenkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek mléko
1 balíček dětské piškoty
2 balíčky máslové sušenky
1 lžíce caro
krém
4 lžíce cukr moučka
2 kelímky zakysaná smetana
2 ks smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme si krém, který se skládá z 1 velké zakysané smetany (případně dvou malých) a 4 lžic cukru moučka. Zvlášť si vyšleháme dvě smetany ke šlehání, které pak opatrně vmícháme do krému.

  2. Ohřejeme si mléko tak, aby bylo vlažné a v něm rozmícháme jednu lžíci Cara. Připravíme si dortovou formu, do které naskládáme piškoty namočené v Caru jeden po druhém, až vyplníme spodní plochu formy. Piškoty můžete máčet i v kávě, ale podle mého názoru je to pak takové vodovější, takže za mě určitě mléko a Caro.

  3. Mezitím si do pevnějšího sáčku nasypeme dvě balení máslových sušenek a na hrubo je rozdrtíme. Krém si rozdělíme na tři části (jen v hlavě, aby nám krém pěkně vyšel) a první část naneseme na spodní vrstvu piškotů.

  4. Ze sáčku si vybereme ty větší kousky sušenek. Ve spodní části sáčku bude drť, ale to je v pořádku, tu budeme později také potřebovat. Větší kousky sušenek poklademe na krém tak, aby byly co nejblíže u sebe. Potom se proces opakuje, na sušenky poklademe další vrstvu piškotů nasáklou v Caru, krém a sušenky.

  5. Na sušenky poklademe poslední vrstvu piškotů a na ně uhladíme poslední vrstvu krému. Jako poslední si nadrtíme zbylý obsah sáčku tak, aby se tam nevyskytovaly velké kusy a posypeme jím rovnoměrně krém. Přikryjeme alobalem a dáme chladit do lednice (nejlépe přes noc).

  6. Smetanový dezert s máslovými sušenkami nakrájíme a podáváme jako delikátní zákusek k odpolední kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!