Smetanový dort s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
80 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
100 g hladká mouka
náplň
250 ml smetana
1 ks vanilkový cukr
100 g meruňkový džem
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
300 g hroznové víno
poleva
1 ks dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem, z bílků a cukru připravíme sníh, hmoty spojíme a vmícháme mouku. Do vymazané a vysypané formy rozetřeme těsto a pečeme při 160 °C asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Korpus rozkrojíme, potřeme smetanou vyšlehanou s vanilkovým cukrem a vrátíme do formy, potřeme džemem, kuličky vína rozložíme na povrch korpusu a přelijeme čirým dortovým želé, necháme ztuhnout.

  3. Smetanový dort s hroznovým vínem nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!