Snadné a rychlé karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kostka vejce 4 lžíce voda 500 g mleté maso podle chuti sůl cibule sójová omáčka mletá sladká paprika mletý černý pepř mletá pálivá paprika worchestrová omáčka podle potřeby hladká mouka olej na smažení
Postup Snadné a rychlé karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso vložíme do misky, zalijeme trochou studené vody, rozmícháme a necháme chvilku odpočinout.
Zatím si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou k masu přisypeme. Kdo nemá cibulku rád, může ji vynechat. Přidáme vejce, zakapeme sójovou omáčkou, trochou worchestrové omáčky, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, můžeme přisypat i trochu papriky pálivé, a důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně smíchaly. Pak postupně přidáváme hladkou mouku, dokud nevznikne trochu lepivé a hustší těsto.
Takto připravenou směs klademe lžící rovnou do rozpáleného oleje. Směs rozprostřeme tak, aby vznikla asi půl centimetru tlustá placka - karbanátek. Po obou stranách osmažíme dozlatova.
Snadné a rychlé karbanátky můžeme podávat například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo jen tak s hořčicí a chlebem.