Sněhový dort s blumami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g máslo
4 ks žloutek
1-2 lžíce voda
0.5 lžičky prášek do pečiva
125 g cukr písek
150 g hladká mouka
náplň
4 ks bílek
100 g cukr moučka
160 g cukr krystal
100 g mandlové lupínky
náplň 1
2 balíčky vanilkový cukr
2 kelímky smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
500 g čerstvé blumy
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto a mezitím si předehřejeme troubu na 175 °C.

  2. Máslo utřeme do pěny, do které postupně přidáváme žloutky, cukr a vodu. Prášek do pečiva promícháme s moukou a prosijeme. Pak po lžících jemně vmícháme do žloutkové hmoty.

  3. Obě dortové formy vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vždy polovinu těsta rozetřeme na dno. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova. Pak formy uvolníme a korpusy necháme na dnech forem vychladnout.

  4. Než korpusy na sněhový dort zchladnou, připravíme si bezé. Bílky ušleháme do tuhého sněhu do kterého pak zašleháváme pozvolna krystalový cukr. Krém pak ještě chvíli šleháme. Nakonec velmi opatrně vmícháme moučkový cukr tak, aby sníh nezřídl. Sněhovou hmotu naneseme na oba důkladně vystydlé korpusy a posypeme mandlovými plátky. Oba korpusy zapékáme opět při stejné teplotě dalších 15 minut, až začne povrch bezé zlátnout.

  5. Blumy omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a necháme oschnout.

  6. Jeden korpus dáme na dortový podnos a celý poklademe půlkami blum. Smetanu se ztužovači a vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha a natřeme ji na blumy. Druhým korpusem sněhový dort s blumami uzavřeme a vychladlý podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!