Kuřecí na jehle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks pórek
1 lžíce olivový olej
3 ks kuřecí prsa
olej na opékání
1/2 lžíce harissa (pasta)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z oleje, harissy a soli. Pokud nemáme harissu jako pastu, lze použít i sypkou směs. Pasta bývá pikantnější. Kuřecí kousky necháme odležet (marinovat) přes noc

  2. Na druhý očistíme pórek a nakrájíme ho na hrubá kolečka. Špejle rozpůlíme a na krajích nařízneme, aby se nám maso i zelenina lépe napichovala. Na špejli střídavě napichujeme kuřecí, pórek a opakujeme, dokud je místo. Pórek napichujeme z oblé strany tak, aby se nám nerozpadal. Zakončujeme masem

  3. Na pánvi rozpálíme olej a špízy opečeme dozlatova ze všech stran

  4. Kuřecí na jehle podáváme nejlépe s bramborovou kaší, zeleninovou přílohou a jemnou omáčkou či dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!