Kuřecí na jehle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks pórek 1 lžíce olivový olej 3 ks kuřecí prsa olej na opékání 1/2 lžíce harissa (pasta)
Postup Kuřecí na jehle
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z oleje, harissy a soli. Pokud nemáme harissu jako pastu, lze použít i sypkou směs. Pasta bývá pikantnější. Kuřecí kousky necháme odležet (marinovat) přes noc
Na druhý očistíme pórek a nakrájíme ho na hrubá kolečka. Špejle rozpůlíme a na krajích nařízneme, aby se nám maso i zelenina lépe napichovala. Na špejli střídavě napichujeme kuřecí, pórek a opakujeme, dokud je místo. Pórek napichujeme z oblé strany tak, aby se nám nerozpadal. Zakončujeme masem
Na pánvi rozpálíme olej a špízy opečeme dozlatova ze všech stran
Kuřecí na jehle podáváme nejlépe s bramborovou kaší, zeleninovou přílohou a jemnou omáčkou či dresinkem.