Soutěžní velikonoční beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce kakao 1/2 lžičky prášek do pečiva 160 g cukr krupice 160 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček čokoládová poleva mouka na vysypání
Postup Soutěžní velikonoční beránek
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, do které lehce vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. 3/4 těsta nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané beránkové formy. Ve zbylé 1/4 těsta rozmícháme kakao a vlijeme na světlé těsto
Beránka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut
Upečeného velikonočního beránka vyklopíme z formy a potřeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme zatuhnout. Můžeme také jen pocukrovat
Velikonočního beránka krájíme na plátky a podáváme podle chuti ke kávě či čaji.