Špagety po proletářsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1-2 balíčky špagety 1-2 lžíce mletá sladká paprika 1-2 lžíce česnek se solí 2 lžíce drhnutá sušená majoránka 1000 g vepřové a hovězí mleté maso 500-700 g čerstvá nebo sterilovaná rajčata podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby máslo na smažení
Postup Špagety po proletářsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si rajčata - měkká čerstvá nebo sterilovaná.
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle, přidáme mleté maso (půl hovězí a půl vepřové) a smažíme cca 15 minut za stálého míchání. Dbáme na to, aby maso nedělalo hrudky. Zaprášíme mletou červenou paprikou, promícháme, ihned přidáme nakrájená rajčata bez bubáků a dusíme do úplného změknutí. Nemáme-li maso už okořeněné, okořeníme a osolíme podle chuti. Chceme-li mít hmotu řidší, můžeme přilít trochu vody, pokud použijeme sterilovaná rajčata. Stáhneme z plotny a nakonec přidáme utřený česnek se solí.
Špagety připravíme podle návodu na obalu. Vaříme je v osolené vodě, když jsou hotové, scedíme.
Špagety po proletářsku podáváme tím způsobem, že na talíř stočíme do kruhu vařené špagety a doprostřed dáme masovou hmotu. Kdo chce, může špagety po proletářsku ještě posypat strouhaným sýrem.
Rada na závěr: Nešetřete na špagetách, kupte si raději kvalitní. V jednoduchosti je síla.