Špagety po proletářsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1-2 balíčky špagety
1-2 lžíce mletá sladká paprika
1-2 lžíce česnek se solí
2 lžíce drhnutá sušená majoránka
1000 g vepřové a hovězí mleté maso
500-700 g čerstvá nebo sterilovaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si rajčata - měkká čerstvá nebo sterilovaná.

  2. Nakrájenou cibulku osmahneme na másle, přidáme mleté maso (půl hovězí a půl vepřové) a smažíme cca 15 minut za stálého míchání. Dbáme na to, aby maso nedělalo hrudky. Zaprášíme mletou červenou paprikou, promícháme, ihned přidáme nakrájená rajčata bez bubáků a dusíme do úplného změknutí. Nemáme-li maso už okořeněné, okořeníme a osolíme podle chuti. Chceme-li mít hmotu řidší, můžeme přilít trochu vody, pokud použijeme sterilovaná rajčata. Stáhneme z plotny a nakonec přidáme utřený česnek se solí.

  3. Špagety připravíme podle návodu na obalu. Vaříme je v osolené vodě, když jsou hotové, scedíme.

  4. Špagety po proletářsku podáváme tím způsobem, že na talíř stočíme do kruhu vařené špagety a doprostřed dáme masovou hmotu. Kdo chce, může špagety po proletářsku ještě posypat strouhaným sýrem.

  5. Rada na závěr: Nešetřete na špagetách, kupte si raději kvalitní. V jednoduchosti je síla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!