Špagety s boloňskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
500 g špagety
1 kostka masox
1 kg mleté maso
3 konzervy rajský protlak
podle chuti
1-2 stroužky česnek
sůl
oregano
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, poté na oleji osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso maso a osolíme. Chvíli mícháme a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezíská světlou barvu. Poté přidáme všechen rajský protlak a zamícháme. Dále přidáme masox, oregano a hrnec zalijeme vodou. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 45 minut.

  2. Na závěr boloňskou omáčku dochutíme (sůl, masox, oregano) a zahustíme, například vlažná voda smíchaná s polohrubou moukou tak, aby vzniklá hmota nebyla ani řídká, ani tuhá. Pomalu naléváme do hrnce a stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Na úplný konec přidáme podle chuti prolisovaný česnek.

  3. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.

  4. Špagety s boloňskou omáčkou ihned podáváme a můžeme posypat i strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!