Špagety s boloňskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 500 g špagety 1 kostka masox 1 kg mleté maso 3 konzervy rajský protlak podle chuti 1-2 stroužky česnek sůl oregano podle potřeby olej
Postup Špagety s boloňskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, poté na oleji osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso maso a osolíme. Chvíli mícháme a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezíská světlou barvu. Poté přidáme všechen rajský protlak a zamícháme. Dále přidáme masox, oregano a hrnec zalijeme vodou. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 45 minut.
Na závěr boloňskou omáčku dochutíme (sůl, masox, oregano) a zahustíme, například vlažná voda smíchaná s polohrubou moukou tak, aby vzniklá hmota nebyla ani řídká, ani tuhá. Pomalu naléváme do hrnce a stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Na úplný konec přidáme podle chuti prolisovaný česnek.
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
Špagety s boloňskou omáčkou ihned podáváme a můžeme posypat i strouhaným sýrem.