Špagety s mozzarellou, italskou slaninou a vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks lilek 1 ks chilli paprička 500 g špagety 125 g mozzarella 70 ml olivový olej 2 ks vejce natvrdo 400 g konzervovaná rajčata 125 g pancetta (italská slanina)
Postup Špagety s mozzarellou, italskou slaninou a vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme vejce na tvrdo a nasekáme na kostičky. Na větší pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do ní lilek nakrájený na kostičky a restujeme asi 10 minut doměkka. Naběračkou přeneseme na papírovou utěrku a přebytečný olej necháme vsáknout.
Do pánve přidáme česnek nasekaný najemno a slaninu, restujeme 5 minut. Poté vmícháme konzervovaná rajčata včetně šťávy a chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou. Dochutíme solí a pepřem. Na mírném plameni vaříme asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Uvařené těstoviny spolu s mozzarellou přidáme do pánve. Při vysoké teplotě vše mícháme asi minutu. Nakonec pokrm posypeme nakrájenými vařenými vejci a lilkem.