Špagety zapečené s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
30 dkg eidam
1 balíček špagety
500 g hovězí zadní
1 sklenice sterilovaná zelenina na bramborový salát
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na troše oleje zpěníme nakrájenou cibulku. Přidáme na malinké kostičky asi 2 x 2 cm hovězí maso (může být i vepřové) a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Dusíme doměkka.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme sterilovanou zeleninu bez nálevu a kousek másla na zjemnění a 10 minut povaříme. Mezitím si uvaříme špagety al dente (spíše o malinko tvrdší, ještě se budou zapékat a dodělají se).

  3. Vymažeme zapékací mísu trochou másla, přidáme uvařené špagety a směs s masem posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct dozlatova.

  4. Špagety zapečené s masem podáváme jako hlavní chod.

  5. Může se místo sterilované zeleniny na bramborový salát použít i sterilovaná moravanka pokrájená na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!