Španělský ptáček po bavorsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 plátky hovězí zadní
4 ks sterilované okurky
podle potřeby
olej
4-8 lžic hořčice
smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
vývar z masoxu
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky rozklepeme na tenký, až průhledný plát. Z vnitřní strany jej potřeme hořčicí. Na hořčici dáme plátky slaniny. Na ni rozprostřeme najemno nasekané okurky a cibuli. Maso svineme do ruličky, svážeme nití a zvenku osolíme a opepříme.

  2. Španělské ptáčky zprudka orestujeme ze všech stran na olej, přilijeme vývar a zhruba 1 - 3 hodiny je dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodou. Měkké španělské ptáčky vyjmeme a doděláme omáčku. Omáčku okořeníme a krátce povaříme. Podle potřeby ji zahustíme jíškou nebo solamylem s vodou. Nakonec vlijeme smetanu ke šlehání, promícháme, vrátíme zpět ptáčky a společně již jen prohřejeme.

  3. Španělské ptáčky po bavorsku podáváme s knedlíky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!