Španělský ptáček s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 100 g anglická slanina 600 g vepřová plec podle chuti sůl podle potřeby vývar sádlo příloha 4 porce rýže náplň 4 ks párek 4 ks sterilované okurky 2 ks vejce natvrdo 12 plátků anglická slanina (plátky) na potření horčice
Postup Španělský ptáček s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso naklepeme na tenký plát a potřeme hořčicí, na plát masa položíme 2 plátky slaniny, 1/4 vajíčka natvrdo, okurku a párek. Maso opatrně zabalíme a pro jistou zavážeme potravinářským provázkem.
Na sádle nebo oleji osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Jakmile cibule chytne zlatavou barvu, odstavíme kastrol a vložíme na něj připravené masové ptáčky. Podlijeme trochou vývaru (max 200 ml) a vložíme do rozpálené trouby na 200 °C.
Španělské ptáčky pečeme bez poklice cca 15 minut, dokud nechytne maso zlatavou barvu. Otočíme a pečeme dalších 5 minut. Potom zalijeme ptáčky zbytkem vývaru tak, aby byli do 3/4 ponoření. Přikryjeme poklicí a pečeme minimálně hodinu.
Mezitím si uvaříme rýži, vaříme ji v osolené vodě podle návodu. Uvařenou rýži scedíme.
Španělské ptáčky podáváme s rýží, podušenými fazolkami a přeléváme vypečenou šťávou.