Špenátový krém s bylinkovým pečivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks brambory
1 ks cibule
750 ml zeleninový vývar
1 balíček čerstvý listový špenát
150 ml sójová smetana
podle chuti
sůl
oregano
muškátový květ
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej
příloha
bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a osmažíme na 2 lžících olivového oleje. Špenát omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli.

  2. K osmažené cibuli přidáme špenát, špetku muškátového květu a podusíme. Poté špenát přidáme do vývaru k bramborám, povaříme a odstavíme z plamene. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Během mixování přidáme česnek utřený s trochou soli a přilijeme smetanu. Špenátovou polévku potom dochutíme solí a pepřem.

  3. Během vaření polévky si připravíme bylinkové pečivo. Bílé pečivo (rohlíky, bagetky) překrojíme napůl a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí peroutky potřeme olivovým olejem a posypeme oreganem.

  4. Bylinkové pečivo rozpečeme v troubě vyhřáté na 120 °C. Hotové pečivo můžeme potřít ještě stroužkem česneku.

  5. Špenátový krém podáváme s bylinkovým pečivem jako výbornou hustou polévku třeba k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!