Špenátový krém s bylinkovým pečivem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 ks brambory 1 ks cibule 750 ml zeleninový vývar 1 balíček čerstvý listový špenát 150 ml sójová smetana podle chuti sůl oregano muškátový květ mletý černý pepř podle potřeby olivový olej příloha bílé pečivo
Postup Špenátový krém s bylinkovým pečivem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a osmažíme na 2 lžících olivového oleje. Špenát omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli.
K osmažené cibuli přidáme špenát, špetku muškátového květu a podusíme. Poté špenát přidáme do vývaru k bramborám, povaříme a odstavíme z plamene. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Během mixování přidáme česnek utřený s trochou soli a přilijeme smetanu. Špenátovou polévku potom dochutíme solí a pepřem.
Během vaření polévky si připravíme bylinkové pečivo. Bílé pečivo (rohlíky, bagetky) překrojíme napůl a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí peroutky potřeme olivovým olejem a posypeme oreganem.
Bylinkové pečivo rozpečeme v troubě vyhřáté na 120 °C. Hotové pečivo můžeme potřít ještě stroužkem česneku.
Špenátový krém podáváme s bylinkovým pečivem jako výbornou hustou polévku třeba k večeři.