Špenátový nákyp s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
3 ks cibule
250 g nudle
500 g mleté maso
3 lžíce rajský protlak
200 g plátkový sýr
500 g špenátový protlak
1 lžíce koření do mletých mas

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.

  2. Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, propláchneme a necháme důkladně okapat.

  3. Špenátový protlak uvaříme také podle návodu.

  4. Na oleji zpěníme drobně nasekané cibule s česnekem, přidáme mleté maso, okořeníme a za stálého míchání 5 minut opékáme. Pak přidáme rajský protlak a dusíme, dokud se maso nerozpadne. Nakonec vmícháme špenát.

  5. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  6. Pekáč vymastíme, dospod dáme část špenátovo-masové směsi, na ní část nudlí a vše poklademe plátky sýra. Postup opakujeme do upotřebení všech ingrediencí.

  7. Zapékáme v roubě asi 45 minut a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!