Špikovaná vepřová kotleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cibule
700 g vepřová kotleta bez kosti
200 g čerstvý česnek
podle chuti
sůl
mletý pepř
chilli koření
mletý kmín
podle potřeby
aromatický olej

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky.

  2. Vepřovou kotletu prošpikujeme proužky česneku, mírně osolíme a naložíme do aromatického oleje smíchaného s chilli kořením a pepřem. Dáme do chladu odležet.

  3. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Naloženou kotletu nakrájíme na jednotlivé plátky. Troubu předehřejeme na 200°C.

  4. Do pekáčku nalijeme olej, ve kterém bylo maso naloženo, rozprostřeme jednotlivé kotletky, posypeme cibulkou, kmínem a dáme péct do trouby. Během pečení přeléváme výpekem.

  5. Špikovanou vepřovou kotletu podáváme s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem, přelité výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!