Srdíčka s rumovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 125 g máslo 20 g kakao 2 ks žloutek 45 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 160 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra poleva 3 lžíce rum 2 ks bílek 300 g cukr moučka podle potřeby rybízová marmeláda
Postup Srdíčka s rumovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, másla, cukru moučka, žloutků, kakaa, vanilkového cukru a lžičky citronové kůry zpracujeme vláčné těsto a necháme v chladu alespoň 1 den uležet.
Z uleželého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary podle fantazie.
Cukroví pečeme asi 15 minut na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 150 °C.
Vychladlá srdíčka slepujeme rybízovou marmeládou. Nakonec ozdobíme podle vlastní fantazie polevou, kterou si připravíme z cukru moučka, rumu a bílků.
Srdíčka s rumovou polevou podáváme jako výborné cukroví k vánočnímu mlsání.