Srnčí hřbet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 1 ks vejce 5 dkg máslo 1 lžíce kakao 2 lžíce cukr krupice těsto 4 ks vejce 0.5 lžíce kakao 1 špetka prášek do pečiva 4 dkg ořechy 4 lžíce cukr moučka 2 lžíce hrubá mouka nádivka 15 dkg máslo 2 lžíce mléko 5 dkg ořechy 15 dkg cukr moučka
Postup Srnčí hřbet recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, přidáme kakao, mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazané formy (srnčí hřbet). Pečeme při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Mezitím si vymícháme náplň. Ořechy spaříme malým množstvím mléka na hustou kaši a po vychladnutí smícháme s cukrem a máslem.
Korpus rozřízneme a naplníme ořechovým krémem. Celý srnčí hřbet nakonec potřeme polevou, kterou jsme si připravili v hrnci nad parou z utřených vajec s cukrem (do pěny), následně po vychladnutí vymíchané s máslem a kakaem.
Srnčí hřbet nakrájíme na plátky a podáváme ke kávě.