Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina sůl 60 g máslo 1 ks cibule 2 kuličky jalovec 0.5 listu bobkový list 1 kulička nové koření 3 kuličky celý černý pepř 700 g srnčí maso ze hřbetu omáčka cukr sůl 1 lžička solamyl 2 ks pomeranč 1 ks citron 1 lžička citronová šťáva
Postup Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Troubu si předehřejeme na 225°C.
Odblaněný a omytý hřbet osolíme a protkneme slaninou. Na másle zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, pak malinko podlijeme vodou, přidáme koření a v troubě upečeme doměkka. Podle potřeb podléváme horkou vodou a pečeni obracíme.
Měkký srnčí hřbet vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme škrobem. Omáčku procedíme, přidáme šťávu z jednoho pomeranče, lžičku citronové šťávy, podle chuti sůl a trošku cukru.
Pomeranč a citron důkladně omyjeme, nožem okrájíme kůru, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do omáčky. Opět povaříme. Dílky pomeranče a citronu pokrájíme na kousky a vmícháme do hotové omáčky.
Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích. Samozřejmě křehké maso přeléváme omáčkou.