Srnčí od myslivce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 dkg máslo
2 ks menší cibule
0.3 l kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky mletá sladká paprika
0.8 kg srnčí kýta
15 dkg sterilované houby
15 dkg směs zeleniny (celer, mrkev, petržel)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí řízky naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Rozehřejeme si máslo, řízky z obou stran opečeme a vyndáme.

  2. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, opepříme, osolíme, poprášíme paprikou a vložíme zpět maso. Podlijeme vodou a doměkka dusíme. Měkké maso opět vyndáme, šťávu vydusíme až na tuk.

  3. Zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme smetanu, rozšleháme a povaříme. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem.

  4. Sterilované kyselé houby nakrájíme na plátky, můžeme použít i čerstvé žampiony, které krátce povaříme ve vodě s citronovou šťávou. Srnčí maso vložíme do omáčky, ochutíme a jen krátce prohřejeme.

  5. Srnčí od myslivce podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!