Staročeská husa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks husa
2 dl pivo světlé
1-2 lžíce mletý zázvor
0.5 l masový vývar z drobů

Postup přípravy receptu

  1. Husu očistíme, vykucháme, zevnitř i z vrchu důkladně osolíme a potřeme zázvorem.

  2. Na pekáči ji položíme prsíčky dolů, podlijeme nejlépe vývarem z drobů a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny. Potom ji obrátíme a opět zakrytou dusíme stejnou dobu.

  3. Až po odkrytí ji pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C dozlatova, přičemž ji poléváme vypečenou šťávou a pivem. Během pečení husu několikrát obrátíme a na závěr zprudka dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!