Staročeský bramborový trhanec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 15 dkg salám 20 dkg hrubá mouka tuk na vymazání 10 dkg tuk (sádlo) podle chuti sůl podle potřeby zelená petrželka kudrnka
Postup Staročeský bramborový trhanec recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a studené jemně nastrouháme. Nemačkáme je, ale volně je rozložíme na vále, aby trošku proschly. Zasypeme je moukou, osolíme a jen protřeseme. Nemačkáme je a ani je nespojíme v těsto.
Do vymazaného pekáče dáme vrstvu bramborové drobenky, pokropíme tukem, zasypeme uzeninou nakrájenou na nudličky, sekanou petrželkou a tak pokračujeme v dalších vrstvách. Končíme bramborovou drobenkou, pokropíme zbývajícím tukem a třesenec zprudka dočervena upečeme.
Upečený bramborový trhanec nakrájíme na čtverce. Podáváme třeba jen se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke kapustě, špenátu a jiné zelenině.