Staročeský kapr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 0 dl voda 4 porce kapr 1 ks hřebíček 3 dl červené víno citronová kůra 5 dl černé pivo omáčka 40 g máslo 40 g cibule 0.5 ks citron 1 lžíce kapary 30 g hladká mouka 1 lžička sardelová pasta
Postup Staročeský kapr recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme. Cibuli oloupeme, necháme ji v celku a napícháme do ní hřebíček a kousek citronové kůry. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu.
Pivo, víno a vodu dáme do kastrolu, přidáme kořeněnou cibuli, vše osolíme a asi 10 minut povaříme.
Poté vložíme připravené porce kapra a vaříme dalších 20 minut.
Mezitím si na másle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme scezeným vývarem z kapra. Přidáme jemně rozsekané kapary, citronovou šťávu, přisolíme a ještě asi 20 minut povaříme.
Uvařené porce staročeského kapra podáváme na talířích přelité připravenou omáčkou.