Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 ks paprika 2 ks cibule 1 ks cuketa 500 g rajče 1 ks bobkový list 4 plátky hovězí roštěnka podle potřeby olej podle chuti sůl tymián čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky opláchneme, odkrojíme z nich lůj a blány, lehce naklepeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem a necháme odležet.
Mezitím si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na dílky a česnek na plátky. Omyjeme a osušíme rajčata, papriky a cuketu. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky a cuketu na větší kostky.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, osolíme, opepříme a rychle opečeme ze všech stran. Raději si maso rozdělíme na více částí a restujeme postupně, aby nám hovězí neztvrdlo. Hotové maso přendáme na talíř.
Do pánve po masu přidáme cibuli a lehce opečeme. Přidáme česnek, po chvíli papriky a cuketu. Krátce opečeme a nakonec přidáme rajčata a bylinky. Osolíme, opepříme. Dusíme na prudkém ohni, až se většina tekutiny vydusí a zeleninka nám změkne. Stáhneme z plamene a přidáme maso. Už jen promícháme.
Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou podáváme nejlépe s rýží.