Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 ks paprika
2 ks cibule
1 ks cuketa
500 g rajče
1 ks bobkový list
4 plátky hovězí roštěnka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
tymián
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky opláchneme, odkrojíme z nich lůj a blány, lehce naklepeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem a necháme odležet.

  2. Mezitím si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na dílky a česnek na plátky. Omyjeme a osušíme rajčata, papriky a cuketu. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky a cuketu na větší kostky.

  3. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, osolíme, opepříme a rychle opečeme ze všech stran. Raději si maso rozdělíme na více částí a restujeme postupně, aby nám hovězí neztvrdlo. Hotové maso přendáme na talíř.

  4. Do pánve po masu přidáme cibuli a lehce opečeme. Přidáme česnek, po chvíli papriky a cuketu. Krátce opečeme a nakonec přidáme rajčata a bylinky. Osolíme, opepříme. Dusíme na prudkém ohni, až se většina tekutiny vydusí a zeleninka nám změkne. Stáhneme z plamene a přidáme maso. Už jen promícháme.

  5. Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!