Vepřová kýta na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 lžíce olivový olej
1 svazek cibulka s natí
1 lžíce dijonská hořčice
2 plátky vepřová kýta
1/2 kelímku smetana na vaření
barevný drcený pepř
2 lžičky pepřové steakové koření

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme troškou soli a bohatě pepřovým steakovým kořením. Dáme odležet přes noc do lednice a ještě zakapeme olejem

  2. Cibulku očistíme a nakrájíme na nudličky

  3. Rozpálíme si pánev, na kterou dáme asi lžíci oleje a okořeněnou kýtu osmahneme po obou stranách. Asi 10 minut takto opékáme,ale ne příliš naprudko. Pak kýtu zasypeme cibulkou a znovu osmahneme. Na závěr zalijeme smetanou promíchanou se lžící pikantní hořčice a pod pokličkou asi 5 - 10 minut podusíme, dokud není maso měkké. Smetany můžeme přidat i více

  4. Vepřovou kýtu na hořčici podáváme s vařeným bramborem nejlépe ihned po přípravě

  5. Pokud spěcháme, okořeněné maso nenecháváme odležet, ale opékáme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!