Vepřová kýta na hořčici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 lžíce olivový olej 1 svazek cibulka s natí 1 lžíce dijonská hořčice 2 plátky vepřová kýta 1/2 kelímku smetana na vaření barevný drcený pepř 2 lžičky pepřové steakové koření
Postup Vepřová kýta na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Kýtu opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme troškou soli a bohatě pepřovým steakovým kořením. Dáme odležet přes noc do lednice a ještě zakapeme olejem
Cibulku očistíme a nakrájíme na nudličky
Rozpálíme si pánev, na kterou dáme asi lžíci oleje a okořeněnou kýtu osmahneme po obou stranách. Asi 10 minut takto opékáme,ale ne příliš naprudko. Pak kýtu zasypeme cibulkou a znovu osmahneme. Na závěr zalijeme smetanou promíchanou se lžící pikantní hořčice a pod pokličkou asi 5 - 10 minut podusíme, dokud není maso měkké. Smetany můžeme přidat i více
Vepřovou kýtu na hořčici podáváme s vařeným bramborem nejlépe ihned po přípravě
Pokud spěcháme, okořeněné maso nenecháváme odležet, ale opékáme ihned.