Steak z lososa se zeleninou a krevetovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 dl vývar
- - máslo
4 ks žloutek
2 dl smetana
1 ks cuketa
1 ks brokolice
1 ks fenykl
1 ks lilek
- - pepř mletý
- - pepř mletý bílý
4 plátky losos
8 ks bejby karotka
100 g krevety koktejlové

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z lososa osolíme a osmahneme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ale nejprve si očistíme veškerou zeleninu, nakrájíme ji na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a orestujeme na másle. Krevetovou pěnu si uděláme tak, že krevety vyloupeme, slupky promyjeme a zalijeme vodou, osolíme a připravíme z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2dl. Do vychladlého vývaru přidáme žloutky, nádobu dáme do vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny. Přidáme sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šleháme nad párou. Vyloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme na másle, které zbylo po opékání lososa. Steaky upravíme na talíře, obložíme zeleninkou a zalijeme krevetovou pěnou, kterou posypeme pečenými krevetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!