Steak z lososa se zeleninou a krevetovou pěnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 2 dl vývar - - máslo 4 ks žloutek 2 dl smetana 1 ks cuketa 1 ks brokolice 1 ks fenykl 1 ks lilek - - pepř mletý - - pepř mletý bílý 4 plátky losos 8 ks bejby karotka 100 g krevety koktejlové
Postup Steak z lososa se zeleninou a krevetovou pěnou recept
Postup přípravy receptu
-
Steaky z lososa osolíme a osmahneme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ale nejprve si očistíme veškerou zeleninu, nakrájíme ji na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a orestujeme na másle. Krevetovou pěnu si uděláme tak, že krevety vyloupeme, slupky promyjeme a zalijeme vodou, osolíme a připravíme z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2dl. Do vychladlého vývaru přidáme žloutky, nádobu dáme do vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny. Přidáme sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šleháme nad párou. Vyloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme na másle, které zbylo po opékání lososa. Steaky upravíme na talíře, obložíme zeleninkou a zalijeme krevetovou pěnou, kterou posypeme pečenými krevetami.