Steak z tuňáka se zeleninovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g steak z tuňáka
podle chuti
sůl
provensálské koření
mletý černý pepř
salát
rukola
okurka
cherry rajčata
čerstvý špenát
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka nejprve osolíme a opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu na kousky a smícháme dohromady. Můžeme přidat i papriky a další zeleninu podle naší chuti. Lehce osolíme a posypeme provensálským kořením.

  3. Na grilovací pánev dáme trochu olivového oleje a z každé strany smažíme 1 minutu. Stačí nám to, aby nám uprostřed zůstal růžový proužek čerstvého masa.

  4. Steak z tuňáka položíme na připravený sálat a můžeme podávat. Jako přílohu doporučuji opečenou bagetu s bylinkami a případně česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!