Štědrovečerní holoubci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 2 ks cibule 200 g rýže 10 listů zelí 1 hrnek masový vývar mletý černý pepř
Postup Štědrovečerní holoubci recept
Postup přípravy receptu
-
Zelné listy lehce spaříme a rozložíme na prkénko. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli a přidáme rýži. Když začne i rýže sklovatět, přidáme česnek a vývar. Podle chuti směs osolíme, opepříme a směs dusíme 5 - 10 minut. nebo dokud se vývar nevyvaří. Náplň necháme vychladnout.
Na každý zelný list položíme kopeček rýžové směsi, list zavineme, případně i sepneme párátky, omastíme olejem a do kastrolu nebo do pekáče je dáme péct dozlatova.
Podáváme je s vařenými brambory a zeleninovým salátem.