Štědrovečerní holoubci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
200 g rýže
10 listů zelí
1 hrnek masový vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelné listy lehce spaříme a rozložíme na prkénko. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli a přidáme rýži. Když začne i rýže sklovatět, přidáme česnek a vývar. Podle chuti směs osolíme, opepříme a směs dusíme 5 - 10 minut. nebo dokud se vývar nevyvaří. Náplň necháme vychladnout.

  2. Na každý zelný list položíme kopeček rýžové směsi, list zavineme, případně i sepneme párátky, omastíme olejem a do kastrolu nebo do pekáče je dáme péct dozlatova.

  3. Podáváme je s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!