Štědrovečerní kuřecí vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 ks celer
1 snítka pažitka
2 ks mrkev
1 ks brokolice
mletý pepř
5 lžic polohrubá mouka
500 g kuřecí maso
1 l zeleninovo-kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si kuřecí vývar se zeleninou. Slijeme, aby vývar nebyl zakalený. Z kostí kuřete obereme libové maso a pokrájíme nadrobno.

  2. Mrkev a celer nakrájíme na kolečka. Z koleček pak vykrajujeme malé hvězdičky.

  3. Smícháme vejce s moukou a nadrobno pokrájenou pažitkou. Pomocí malé lžičky tvoříme nočky, které vkládáme do vroucího vývaru. Přidáme hvězdičky, maso a nakrájenou brokolici. Štědrovečerní kuřecí vývar ochutíme podle potřeby. Vaříme asi pět minut.

  4. Štědrovečerní kuřecí vývar podáváme nejlépe teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!