Štědrovečerní kuřecí vývar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 ks celer 1 snítka pažitka 2 ks mrkev 1 ks brokolice mletý pepř 5 lžic polohrubá mouka 500 g kuřecí maso 1 l zeleninovo-kuřecí vývar
Postup Štědrovečerní kuřecí vývar recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si kuřecí vývar se zeleninou. Slijeme, aby vývar nebyl zakalený. Z kostí kuřete obereme libové maso a pokrájíme nadrobno.
Mrkev a celer nakrájíme na kolečka. Z koleček pak vykrajujeme malé hvězdičky.
Smícháme vejce s moukou a nadrobno pokrájenou pažitkou. Pomocí malé lžičky tvoříme nočky, které vkládáme do vroucího vývaru. Přidáme hvězdičky, maso a nakrájenou brokolici. Štědrovečerní kuřecí vývar ochutíme podle potřeby. Vaříme asi pět minut.
Štědrovečerní kuřecí vývar podáváme nejlépe teplý.