Štědrovečerní medové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
100 g máslo
4 lžíce rum
200 g med
200 g cukr moučka
500 g hladká mouka
0 ks citronová kůra
0 ks citronová šťáva
1 lžička jedlá soda
100 g mleté mandle
100 g mleté kandované ovoce
náplň
švestková povidla
na ozdobu
rumová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, strouhané citronové kůry, citronové šťávy, jedlé sody, mletého kandovaného ovoce, mletých mandlí, medu, rumu, špetky soli a másla nebo margarínu vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 dny odpočinout.

  2. Z kousků těsta tvarujeme kuličky o průměru 2 - 3 cm, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pomoučněným koncem vařečky uděláme doprostřed důlek, který naplníme povidly.

  3. Ve středně vyhřáté troubě medové koláčky upečeme. Vychladlé medové koláčky potíráme rumovou polevou.

  4. Štědrovečerní medové koláčky podáváme jako výborné sváteční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!