Štika na jehle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks červená cibule 8 ks cherry rajčátka 800 g mořská štika podle chuti sůl oregano podle potřeby olivový olej
Postup Štika na jehle recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na osm plátků. Do každého uděláme několik jemných zářezů, do kterých vetřeme sůl a oregano. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Plátek rybího masa napichujeme střídavě s cibulí na grilovací jehlu. Takto napíchneme osm jehel. Každou jehlu zakončíme napíchnutím rajčátka a potřeme olejem.
Štiku na jehle vložíme na gril a opékáme 8 - 10 minut dozlatova.
Špízy podáváme po dvou, s opečenými česnekovými bramborami a čerstvým zeleninovým salátem.