Štika na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
600 g filet ze štiky
omáčka
sůl
1 ks cibule
0.5 ks celer
200 ml voda
1 ks petržel
1 lžíce hladká mouka
drcený pepř
5 lžic ostrý kečup
2 ks větší mrkev
na ozdobu
4 snítky kopr
4 plátky citron
200 g eidam

Postup přípravy receptu

  1. Filety osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uchováváme teplé.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a očištěnou kořenovou zeleninu na kostičky. Vsypeme vše do výpeku, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Přilijeme vodu i kečup a provaříme. Podle chuti osolíme nebo opepříme.

  3. Filety na talíři přelijeme horkou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou kopru a plátkem citronu. Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!