Štika na zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce olivový olej mletý bílý pepř 600 g filet ze štiky omáčka sůl 1 ks cibule 0.5 ks celer 200 ml voda 1 ks petržel 1 lžíce hladká mouka drcený pepř 5 lžic ostrý kečup 2 ks větší mrkev na ozdobu 4 snítky kopr 4 plátky citron 200 g eidam
Postup Štika na zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Filety osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uchováváme teplé.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a očištěnou kořenovou zeleninu na kostičky. Vsypeme vše do výpeku, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Přilijeme vodu i kečup a provaříme. Podle chuti osolíme nebo opepříme.
Filety na talíři přelijeme horkou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou kopru a plátkem citronu. Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.