Strouhaný tvaroháček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
250 g máslo
3 lžíce kakao
200 g cukr moučka
400 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
1 ks citron
5 lžic cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
750 g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme hladkou mouku, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme na 2 části. Jedna část může být trochu větší. Obě části těsta zabalíme do fólie, větší část dáme do lednice a druhou do mrazáku.

  2. Dále si připravíme tvarohovou náplň. Měkký tvaroh, cukr moučka, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme na hladkou hmotu. Pekáček vymastíme a vysypeme, nebo použijeme pečící papír, jak jsme zvyklí.

  3. Těsto z lednice rozválíme na placku o rozměrech pekáčku. Pozor, děláme třeba na fólii a potom opatrně přeneseme, protože těsto se trhá. Na těsto dáme připravenou tvarohovou náplň a na závěr vyndáme zbylé těsto z mrazáku, které nastrouháme nahoru.

  4. Tvaroháček dáme péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

  5. Strouhaný tvaroháček po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!