Strouhaný tvaroháček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 250 g máslo 3 lžíce kakao 200 g cukr moučka 400 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva náplň 1 ks citron 5 lžic cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 750 g měkký tvaroh
Postup Strouhaný tvaroháček recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme hladkou mouku, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme na 2 části. Jedna část může být trochu větší. Obě části těsta zabalíme do fólie, větší část dáme do lednice a druhou do mrazáku.
Dále si připravíme tvarohovou náplň. Měkký tvaroh, cukr moučka, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme na hladkou hmotu. Pekáček vymastíme a vysypeme, nebo použijeme pečící papír, jak jsme zvyklí.
Těsto z lednice rozválíme na placku o rozměrech pekáčku. Pozor, děláme třeba na fólii a potom opatrně přeneseme, protože těsto se trhá. Na těsto dáme připravenou tvarohovou náplň a na závěr vyndáme zbylé těsto z mrazáku, které nastrouháme nahoru.
Tvaroháček dáme péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Strouhaný tvaroháček po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.