Štrúdl s houbovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
na potření
1 ks vejce
náplň
2 ks cibule
100 g eidam
4 ks šalotka
600 g čerstvé houby
těsto
2 balíčky listové těsto
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí připravíme 3 štrúdly. Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Cibuli orestujeme dozlatova a přidáme nakrájené houby, šalotku a osolíme. Necháme povařit, až budou houby měkké.

  3. Rozválíme si listové těsto na plát, rozložíme na něj připravenou houbovou směs a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Těsto s náplní zabalíme do klasického štrúdlu a potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, až bude štrúdl zlatý. Průběžně štrúdl potíráme vejcem. Jakmile je štrúdl zlatý, vyndáme ho z trouby a podáváme.

  5. Štrúdl s houbovou náplní podáváme ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!