Štrúdl z mokrého těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření vejce těsto 1 ks žloutek 1 sklenka mléko 36 dkg hladká mouka 1 ks 100% tuk náplň 10 ks jablko rozinky 3 ks vanilkový nebo skořicový cukr
Postup Štrúdl z mokrého těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, 100% tuk, žloutek a sklenici mléka zpracujeme v těsto, které na půl hodiny ponoříme do studené vody a dáme uležet do lednice.
Mezitím si nastrouháme oloupaná jablka podle potřeby.
Po vyjmutí z lednice rozdělíme těsto na tři díly a vyválíme z nich placky (na pomoučeném vále), které posypeme strouhanými jablky, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Místo vanilkového můžeme použít i cukr skořicový.
Nakonec placku zabalíme a na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Štrúdl pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut (dozlatova).