Štrúdl z mokrého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
vejce
těsto
1 ks žloutek
1 sklenka mléko
36 dkg hladká mouka
1 ks 100% tuk
náplň
10 ks jablko
rozinky
3 ks vanilkový nebo skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, 100% tuk, žloutek a sklenici mléka zpracujeme v těsto, které na půl hodiny ponoříme do studené vody a dáme uležet do lednice.

  2. Mezitím si nastrouháme oloupaná jablka podle potřeby.

  3. Po vyjmutí z lednice rozdělíme těsto na tři díly a vyválíme z nich placky (na pomoučeném vále), které posypeme strouhanými jablky, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Místo vanilkového můžeme použít i cukr skořicový.

  4. Nakonec placku zabalíme a na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Štrúdl pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut (dozlatova).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!