Šunka v pivní omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg máslo 1 ks křen 15 dkg žampiony 1 ks větší cibule 0.5 l světlé pivo 1 l světlé plzeňské pivo 50 dkg uzená libová kýta podle chuti sůl šafrán mletý černý pepř podle potřeby voda vývar z uzeného masa hladká mouka tvrdý chléb
Postup Šunka v pivní omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Libové uzené maso dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, plzeňským pivem a uvaříme.
Mezitím připravíme pivní omáčku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na rozpáleném másle, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Zalijeme ji vývarem z uzeného masa, přidáme 2 cl piva, rozmočený chléb ve zbylém pivě, dochutíme pepřem, jemně obarvíme šafránem a osolíme. Pivní omáčku vaříme asi 30 minut.
Šunku nakrájíme na plátky, přes cedník na ni nalijeme omáčku, přidáme nastrouhaný křen a na másle podušené žampiony.
Šunku v pivní omáčce podáváme s knedlíkem.