Šunka v pivní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg máslo
1 ks křen
15 dkg žampiony
1 ks větší cibule
0.5 l světlé pivo
1 l světlé plzeňské pivo
50 dkg uzená libová kýta
podle chuti
sůl
šafrán
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
vývar z uzeného masa
hladká mouka
tvrdý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Libové uzené maso dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, plzeňským pivem a uvaříme.

  2. Mezitím připravíme pivní omáčku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na rozpáleném másle, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Zalijeme ji vývarem z uzeného masa, přidáme 2 cl piva, rozmočený chléb ve zbylém pivě, dochutíme pepřem, jemně obarvíme šafránem a osolíme. Pivní omáčku vaříme asi 30 minut.

  3. Šunku nakrájíme na plátky, přes cedník na ni nalijeme omáčku, přidáme nastrouhaný křen a na másle podušené žampiony.

  4. Šunku v pivní omáčce podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!