Sušenky z jemných ovesných vloček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce rozinky 1 lžíce med 2 lžíce dýňová semínka 2 lžíce slunečnicová semínka těsto 1 hrnek jemné ovesné vločky
Postup Sušenky z jemných ovesných vloček recept
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky zalijeme vlažnou vodou a necháme je stát zhruba hodinu. Poté ovesné vločky scedíme a necháme chvíli okapat.
Do okapaných vloček přidáme lžíci medu, případně melasy. Pak můžeme přidat cokoliv podle naší chuti. Výborná je kombinace dýňových semínek, slunečnicových semínek a rozinek. Lze dát opravdu cokoliv (mák, skořici, ořechy, kokos, kousky čokolády). Směs by měla být mírně řídká.
Směs na sušenky z ovesných vloček lžící rozdělujeme do silikonových formiček na muffiny. Do jednoho košíčku dáváme jednu polévkovou lžíci směsi.
Sušenky z jemných ovesných vloček pečeme na 200 °C, dokud nejsou sušenky pěkně zlatavé.