Sušenky z jemných ovesných vloček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce rozinky
1 lžíce med
2 lžíce dýňová semínka
2 lžíce slunečnicová semínka
těsto
1 hrnek jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky zalijeme vlažnou vodou a necháme je stát zhruba hodinu. Poté ovesné vločky scedíme a necháme chvíli okapat.

  2. Do okapaných vloček přidáme lžíci medu, případně melasy. Pak můžeme přidat cokoliv podle naší chuti. Výborná je kombinace dýňových semínek, slunečnicových semínek a rozinek. Lze dát opravdu cokoliv (mák, skořici, ořechy, kokos, kousky čokolády). Směs by měla být mírně řídká.

  3. Směs na sušenky z ovesných vloček lžící rozdělujeme do silikonových formiček na muffiny. Do jednoho košíčku dáváme jednu polévkovou lžíci směsi.

  4. Sušenky z jemných ovesných vloček pečeme na 200 °C, dokud nejsou sušenky pěkně zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!