Sváteční bábovka pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
50 g kakao
1 dkg mléko
1 balíček prášek do pečiva
375 g polohrubá mouka
125 g škrobová moučka
250 g rostlinný tuk
strouhanka na vysypání
1 lžíce rozpustná káva
4 porce sladidlo kandisin
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk, část umělého sladidla (porce myšlena odměrkou) a špetku soli vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Promícháme mouku s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Potom ji střídavě s vlahým mlékem přidáváme do těsta.

  2. Do vymazané a vysypané formy na bábovku nalijeme polovinu těsta. Do zbylé části těsta vmícháme rum, kávu, kakao a druhou část umělého sladidla. Tmavou hmotu naneseme na světlé těsto a špejlí či stěrkou ji několikrát spirálovitě propíchneme, aby se vytvořilo pěkné mramorování.

  3. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu.

  4. Sváteční bábovku pro diabetiky nakrájíme na porce a podáváme třeba ke kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!