Švédská tvarohová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 3 ks vejce 1 balíček rozinky 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 ks měkký tvaroh podle potřeby máslo máslo na vymazání směs 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnky polohrubá mouka
Postup Švédská tvarohová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku smícháme s cukry, vanilkovým i krupicovým, a práškem do pečiva.
Tvaroh smícháme s vajíčkem, cukrem, rozinkami předem rozmočenými v horké vodě a vanilkovým cukrem.
Na vysypaný vyšší plech nasypeme 2 hrníčky suché směsi, zalijeme je řídkou tvarohovou hmotou. Nahoru nasypeme zbytek suché směsi a poklademe plátky másla. Vše vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dorůžova.
Švédskou tvarohovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.