Švédské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce šalvěj
0.5 lžíce mletý bílý pepř
70 g parmezán
750 g malé brambory
2 kelímky smetana ke šlehání (215g)
podle chuti
sůl
na ozdobu
1 snítka šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a každou několikrát na povrchu po jedné straně nařízneme. Pak brambory naskládáme, nařezanou plochou nahoru do ohnivzdorné mísy a posolíme. V předehřáté troubě brambory asi 20 minut opékáme na 175 °C.

  2. Smetanu osolíme i opepříme, nalijeme ji na brambory a posypeme šalvějí i strouhaným sýrem. Brambory necháme ještě asi 40 minut dopékat.

  3. Švédské brambory podáváme zdobené lístečky šalvěje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!