Švestková bábovka se skořicovým jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
180 g cukr
4 ks vejce
200 g máslo
2 lžíce rum
250 g švestky
0 lžiček mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
200 g přírodní jogurt
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Jogurt promícháme se skořicí a lžící cukru. Švestky omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Máslo s cukry a rumem utřeme do pěny a postupně přišleháme žloutky. Dále přimícháme ochucený jogurt, nakrájené švestky, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy sníh z bílků.

  3. Švestkovou bábovku pečeme dozlatova v tukem vymazané a moukou vysypané formě na bábovku v troubě předehřáté na 180 °C. Pokud je bábovka nedopečená a tmavne, přikryjeme ji alobalem. Doba pečení záleží na troubě.

  4. Švestková bábovka se skořicovým jogurtem se může po vychladnutí posypat cukrem moučka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!