Švestková bábovka se skořicovým jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 180 g cukr 4 ks vejce 200 g máslo 2 lžíce rum 250 g švestky 0 lžiček mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 200 g přírodní jogurt podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Švestková bábovka se skořicovým jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Jogurt promícháme se skořicí a lžící cukru. Švestky omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Máslo s cukry a rumem utřeme do pěny a postupně přišleháme žloutky. Dále přimícháme ochucený jogurt, nakrájené švestky, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy sníh z bílků.
Švestkovou bábovku pečeme dozlatova v tukem vymazané a moukou vysypané formě na bábovku v troubě předehřáté na 180 °C. Pokud je bábovka nedopečená a tmavne, přikryjeme ji alobalem. Doba pečení záleží na troubě.
Švestková bábovka se skořicovým jogurtem se může po vychladnutí posypat cukrem moučka.