Švestková bublanina od Martiny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 250 g cukr 4 ks vejce 50 g máslo 1 balíček kypřící prášek do pečiva 300 g pšeničná mouka náplň švestky podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Švestková bublanina od Martiny recept
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a se zchladlým máslem do pěny. Potom přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Švestky opláchneme, rozkrojíme a odstraníme pecky. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto naplníme do formy a uhladíme. Těsto poklademe švestkami, ovoce lehce vmáčkneme do těsta.
Bublaninu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 50 minut při 180 °C.
Švestkovou bublaninu od Martiny můžeme po vychladnutí pocukrovat. Bublaninu nakrájíme a podáváme jako výbornou snídani nebo svačinu.