Švestková bublanina od Martiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
4 ks vejce
50 g máslo
1 balíček kypřící prášek do pečiva
300 g pšeničná mouka
náplň
švestky
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a se zchladlým máslem do pěny. Potom přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.

  2. Švestky opláchneme, rozkrojíme a odstraníme pecky. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto naplníme do formy a uhladíme. Těsto poklademe švestkami, ovoce lehce vmáčkneme do těsta.

  3. Bublaninu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 50 minut při 180 °C.

  4. Švestkovou bublaninu od Martiny můžeme po vychladnutí pocukrovat. Bublaninu nakrájíme a podáváme jako výbornou snídani nebo svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!