Švestková vepřová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
pepř
400 g sušené švestky
500 ml vývar z kostky
1 kg vepřová pečeně
50 g kešu natural
škrobová moučka (solamyl)

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme je vodou, aby byly švestky ponořené a přibližně 2 minuty je povaříme.

  2. Necháme je ve vodě vychladnout.

  3. Pečeni omyjeme, osušíme a po celé jeho délce nařízneme do hloubky. Pořádně ji osolíme a opepříme. Jak z venku, tak i z nařízné části.

  4. Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme je se švestkami. Směsí naplníme pečeni. Tu pak zavineme a zašijeme.

  5. V hrnci nebo na pekáči rozehřejeme máslo a pečeni na něm orestujeme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo. Podlijeme ji trochou vývaru a vložíme do trouby, kde ji pečeme při 220 °C zhruba hodinu a půl. Podle potřeby ji podléváme vývarem.

  6. Hotovou pečeni vyjmeme z trouby a necháme ji 10 minut odstát. Pak ji nakrájíme na silné plátky.

  7. Pokud chceme, můžeme si připravit šťávu. Výpek osolíme, opepříme a zahustíme ji malým množstvím škrobu.

  8. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!