Švestková vepřová pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo pepř 400 g sušené švestky 500 ml vývar z kostky 1 kg vepřová pečeně 50 g kešu natural škrobová moučka (solamyl)
Postup Švestková vepřová pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme je vodou, aby byly švestky ponořené a přibližně 2 minuty je povaříme.
Necháme je ve vodě vychladnout.
Pečeni omyjeme, osušíme a po celé jeho délce nařízneme do hloubky. Pořádně ji osolíme a opepříme. Jak z venku, tak i z nařízné části.
Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme je se švestkami. Směsí naplníme pečeni. Tu pak zavineme a zašijeme.
V hrnci nebo na pekáči rozehřejeme máslo a pečeni na něm orestujeme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo. Podlijeme ji trochou vývaru a vložíme do trouby, kde ji pečeme při 220 °C zhruba hodinu a půl. Podle potřeby ji podléváme vývarem.
Hotovou pečeni vyjmeme z trouby a necháme ji 10 minut odstát. Pak ji nakrájíme na silné plátky.
Pokud chceme, můžeme si připravit šťávu. Výpek osolíme, opepříme a zahustíme ji malým množstvím škrobu.
Podáváme s brambory.