Švestkový salámek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce rum
2 lžíce melasa
2 lžíce cukr moučka
100 g kandované ovoce
100 g dětské piškoty
300 g sušené švestky bez pecky
na obalení
kakaový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky nakrájíme na kousky a po částech je rozmixujeme v elektrickém robotu na pastu. Pokud jsou švestky moc tuhé, povaříme je ve vodě se lžící cukru. Pastu vložíme do mísy, přidáme drobně nakrájené kandované ovoce, drcené piškoty, melasu, rum a moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby ho můžeme ještě zahustit drcenými piškoty.

  2. Těsto vložíme do podlouhlé formy, vyložené mikrotenovou fólií a uložíme na 2 dny do chladničky, aby ztuhlo a proleželo se.

  3. Ztuhlý švestkový salámek vyjmeme z formy, obalíme v kakau a nakrájíme ostrým nožem na plátky.

  4. Švestkový salámek je dobrým nepečeným cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!